Перший тиждень вагітності

На першому тижні вагітності жінка, як правило, не відчуває ніяких очевидних симптомів, оскільки їх ще немає, тому що, по суті, вагітність ще не наступила. звучить заплутано, щоб розібратися з цим, потрібно добре розуміти, що являє собою менструальний цикл.

Жінки, які не планують завагітніти, як правило, не помічають, що вагітні протягом першого тижня вагітності. У деяких жінок може пройти навіть два-три тижні, перш ніж вони дізнаються про вагітність. Найчастіше так трапляється, якщо у жінки нерегулярний місячний цикл. Тому що затримку вони сприймають, як цілком звичайне, нормальне явище, яке «не загрожує» вагітністю. Якщо ж вагітність наступила, то вам буде цікаво дізнатися, що ж відбувається з організмом жінки на першому тижні вагітності.

Розуміння менструального циклу

Перший тиждень вагітності

Менструальний цикл – це дуже індивідуальна річ, він може тривати від 24 до 35 днів. У більшості жінок цикл складає 28 днів. Цикл починається в той момент, коли яйце переміщається з яєчника в фаллопієві труби, де воно зустрічає сперму і відбувається запліднення.

Як тільки яйце запліднене, воно переміщається в матку для імплантації. А ось запліднення може відбутися тільки в період овуляції. При циклі в 28 днів, овуляція доводиться на його середину, приблизно 12-15-й день.

Саме тому говорять, що жінку не можна вважати вагітної протягом першого тижня вагітності, оскільки запліднення відбувається на 2-му тижні. Це основна причина того, чому протягом першого тижня вагітність не може бути виявленою.

Що відбувається з «плодом» на першому тижні вагітності?

Коли ви перебуваєте на першому тижні вагітності, немає розвитку дитини, тому що її ще немає. Протягом цього часу ви не вважаєтесь фактично вагітними, тому що зачаття ще не відбулося. Але перший тиждень вагітності включений в ваш календар вагітності, тому що він дозволяє лікарю розрахувати, коли почався ваш останній менструальний цикл і з’ясувати передбачувану дату пологів (ПДП).

Тут саме час сказати, що існує 2 терміни вагітності – акушерський і ембріональний.

Акушерський термін вагітності, на відміну від ембріонального, рахується не від дати зачаття, а від початку останньої менструації. Тому ніяких відчуттів, пов’язані з вагітністю, на цьому етапі у жінки бути не може.

Ембріональний ж термін рахують з моменту зачаття, він на 2 тижні менше від акушерського. Наприклад, якщо вашій вагітності 6 тижнів по акушерському терміну, то вік ембріона становить лише 4 тижні.

По суті, перший тиждень вагітності – це тиждень планування. Якщо ви мрієте про дитину, то саме час почати підготовку до «правильного» зачаття. В цей час ви можете здати всі необхідні аналізи, обов’язково сходити на прийом до гінеколога, це дуже важливо, він повинен підтвердити, що з вашим жіночим здоров’ям все в порядку. Якщо ж у вас буде хоч найменше запалення, то, ймовірно, зачаття просто не відбудеться, а якщо і станеться, то може негативно позначитися на подальшій вагітності. Тому дуже важливо знати якомога більше про стан свого здоров’я, щоб підлікуватися.

Як змінюється ваше тіло, коли ви вагітні 1 тиждень?

Як згадувалося раніше, протягом першого тижня вагітності серйозних змін у вашому організмі не відбудеться. Деякі помітні симптоми включають: перепади настрою, гормональні зміни, біль у грудях, ранкову нудоту, втому. Всі ці симптоми жінка може відчувати і перед настанням місячних, тому не можна сказати, що вони через вагітність. Більшість жінок починають відчувати симптоми, пов’язані з вагітністю, на 2-3 тижні.

Що повинна зробити жінка на 1 тижні вагітності?

1. Змініть свій спосіб життя

Як би важко це не було, під час вагітності вам доведеться змінити свої фізичні, психологічні та харчові звички, якщо вони можуть нашкодити майбутній дитині! Звичайно ж, відмовитися від алкоголю і нікотину – це дуже важливо. Якщо ви приймаєте якісь ліки, то вам потрібно терміново проконсультуватися з лікарем, щоб з’ясувати, чи не завдадуть вони шкоди майбутній дитині. Що стосується їжі? Вам потрібно намагатися споживати якомога більше фруктів і овочів, пити побільше води. Виключити всю шкідливу їжу – чіпси, сухарики, солодощі, фастфуд, газовані напої…

2. Почніть приймати вітаміни

Дуже важливо почати приймати вітаміни з перших днів вагітності, оскільки вони допомагають покривати харчові розриви в вашому раціоні. Зрозуміло, що жінка за день не зможе з’їсти стільки різноманітних продуктів, щоб отримати всі необхідні вітаміни і мінерали. Саме тому вам знадобляться вітаміни в таблетках, вони містять всі необхідні мінерали і вітаміни. Найбільш важливими з них є кальцій, залізо, а також знаменита фолієва кислота.

Мабуть, всі чули, що завдяки правильному балансу в організмі вагітної фолієвої кислоти, можна уникнути вроджених дефектів нервової трубки плоду – ряду вроджених вад. Нервова трубка плоду – це первинна форма розвитку нервової системи, що включає головний і спинний мозок людини.

Перший тиждень вагітності

Як правило, дефекти нервової трубки розвиваються до того, як жінка дізнається, що вагітна. Оскільки більшість вагітностей не планується, жінкам, у яких є можливість завагітніти, рекомендується приймати близько 400 мкг фолієвої кислоти щодня. Лікарі радять починати пити фолієву кислоту до того, як ви завагітніє і продовжувати пити аж до дванадцятого тижня вагітності для того, щоб забезпечити організм жінки всіма потрібними елементами для повноцінного, правильного формування плоду.

Існує також безліч продуктів, які містять фолієву кислоту. До них відносяться: цитрусові, квасоля, крупи, різноманітні горіхи, насіння, спаржа, авокадо, кукурудза, помідори, зелені і листові овочі.

Кальцій також дуже важливий для вагітних жінок. Він допомагає вагітній жінці не втрачати щільність кісток, зберегти здорові зуби. Дитині потрібен кальцій для росту кісток. Залізо є основним компонентом крові. Як ви знаєте, кров несе кисень як до дитини, так і до матері, підтримуючи все життєво важливі процеси.

3. Призначте зустріч з вашим лікарем

За перші тижні вагітності ви повинні визначитися, до якого лікаря ви хочете потрапити на прийом, коли дізнаєтеся, що вагітні, щоб своєчасно записатися на консультацію.

5/5 - (1 гол.)
AnsWiki
Додати коментар