Коли хлопцям можна починати займатися сексом?

Мені 12 років і я вже хочу сексу. Чи нормально починати робити це у 12? Дівчина в мене є.

Питання початку статевих стосунків дуже актуальне для сучасної молоді. На жаль, сьогодні підлітки не надто обізнані в цій темі, через що в подальшому можуть виникати різні проблеми. Сьогодні поговоримо про те, коли ж починати статеве життя саме хлопцям.

Вважається, що хлопці можуть починати займатися сексом раніше, ніж дівчата, принаймні так вважають самі хлопці. Проте слід зазначити, що як для дівчат, так і для хлопців є рекомендовані норми початку статевого життя.Коли хлопцям можна починати займатися сексом?

Так ось лікарі рекомендують починати хлопцям займатися сексом не раніше 14 років. Проте краще, якщо початок статевого життя припадатиме на 16–18 років. Саме в такому віці хлопець готовий до цього морально, психологічно та фізично. Все це не аби як важливо, адже перший секс запам’ятовується на все життя, тому важливо, щоб досвід був позитивним.

Статистика говорить, що в Україні в середньому хлопці починають займатися сексом у 14 років, а дівчата в 15. Кожен десятий підліток визнав, що займався сексом у віці до 12 років. Проте сексологи та психологи стверджують, що це вкрай рано як для дівчат, так і для хлопців. Тому відповідь на твоє питання: «Чи можна у 12?» — скоріше негативна!

Звісно, заборонити тобі зробити це ніхто не зможе, але ти повинен зважити всі «за» та «проти», адже мова йде про твоє життя, здоров’я та досвід. Для всього буде свій час. В цьому віці краще і безпечніше займатися просто мастурбацією, а не сексом.

Безпека та контрацепція

Перший секс повинен бути не лише приємним, але й безпечним! Взагалі, перш ніж думати про секс, треба знати абсолютно все про засоби контрацепції, аби убезпечити себе віз ЗПСШ (захворювання, що передаються статевим шляхом) та небажаної вагітності.

Єдиним варіантом контрацепції для хлопців є презервативи. Дізнайся, як правильно вибрати розмір презерватива, аби він послугував надійним захистом. Також не зайвим буде переглянути інформацію про те, як правильно одягати презерватив, аби він не «злетів» чи не порвався в найбільш непідходящий момент.

Як відбувається перший секс в хлопців?

Варто зазначити, що часто хлопці, надивившись порно, очікують від першого сексу чогось неймовірного та фантастичного. Думають, що партнерка буде виглядати і робити все, як в порно. Проте на практиці все зовсім інакше! Зазвичай, перший секс триває всього 5-10 хвилин, тому що хлопець дуже швидко кінчає через надмірне збудження. 

Або ж існує протилежна ситуація, коли у хлопця через страх виявитися неспроможним чоловіком падає ерекція, через що продовження статевого акту неможливе. Все це реальність і досвід, ніхто не застрахований від провального першого разу. Аби все вийшло якнайкраще потрібно подбати про затишне місце, відповідну атмосферу та настрій. Читай детальніше, як зайнятися сексом вперше, аби досвід виявився позитивним.

Висновки

Починати займатися сексом хлопцям варто у віці 16-18 років. Якщо ти плануєш секс, не забувай про контрацепцію. Ретельно продумай деталі. Займатися сексом потрібно з людиною, до якої в тебе є почуття, адже секс з коханою точно буде незабутнім.

AnsWiki
Додати коментар