Що таке паста карбонара?

В ресторані чула, як хтось замовляв пасту карбонара. Хтось знає, що це таке? Щось смачне?

Часто буває так, що в ресторані чи кафе ми не знаємо, яка ж страва «ховається» за незнайомою назвою. І чим далі, тим більше з’являється запозичених новинок в нашому меню. Звичайними сушами та гамбургерами вже нікого не здивуєш.Що таке паста карбонара?

Наразі модні карпачо, гаспачо, різотто, не кажучи вже про діфлапе. Тому аби ви почували себе впевнено у ресторані і знали, що криється за всіма цими гучними назвами, давайте з’ясуємо, що ж таке паста карбонара.

Читайте також: «Що таке бастурма?»

Паста карбонара — це спагетті (довгі магарони) з маленькими кубиками гуанчеле (щоковина із свині). Щоковина має бути сиров’яленоюю. До цієї пасти додається соус із яєць. А також обов’язково додають різні сири (пармезан, пікоріно романо). Все це приправляють сіллю та свіжозмеленим чорним перцем.Що таке паста карбонара?

Якщо говорити простою мовою, то «паста карбонара» — це макарони з беконом і сиром. У нас в основному її так і готують, адже знайти гуанчеле в нас не так просто. Тому це гуанчеле успішно замінюють грудинкою чи беконом. А сир пармезан та пікоріно романо замінюють вітчизняними.

Як ви вже, мабуть, здогадалися батьківщиною страви «паста карбонара» є Італія. У меню ця страва з’явилася ще у XX столітті. На вулиці вже XXI, а «паста карбонара» все ще популярна в усьому світі.

Читайте також: «Як приготувати тісто для піци?»

Не дивлячись на гучну назву, «паста карбонара» є досить бюджетною стравою і її з легкістю можна приготувати вдома.

AnsWiki
Додати коментар