Як підвищити лібідо жінкам?

Останнім часом помітила, що зовсім не хочу сексу. Як можна і чи можливо підвищити сексуальний потяг?

В сьогоднішньому напруженому темпі життя все більше жінок і чоловіків відмічають в себе зниження лібідо (статевого потягу). Сьогодні поговоримо про лібідо у жінок, про те, як можна підвищити, пробудити сексуальне бажання. 

10 порад, що допоможуть підвищити лібідо жінкам

1. Пробудіть чуттєвість. Необхідно навчитися робити собі приємність! Причому в першу чергу подбайте не про сексуальну насолоду, а про чутливість органів сприйняття: дотику, нюху, слуху… Здатність насолоджуватися такими простими речами, як красива музика, аромат улюблених парфумів допоможе збільшити лібідо. Увімкніть улюблену музику, сядьте зручніше і постарайтеся відчути кожну ноту цієї мелодії. «Розчиніться» в кожному звуці, забуваючи про всі проблеми і негаразди. Крім того, така аромо або звукотерапія допоможе розслабитися і налаштуватися на секс. Вам буде легше пробудити в собі сексуальне бажання і отримати більше задоволення від інтимних ласк.Як підвищити лібідо жінкам?2. Полюбіть своє тіло. Дуже часто проблеми з лібідо виникають тоді, коли жінка незадоволена тим, як вона виглядає: своєю фігурою, зачіскою, рисами обличчя… Особливо багато проблем створює незадоволеність власною вагою. Навчитися відчувати себе більш сексуальною і бажаною допоможе звичайне дзеркало. Намагайтеся якомога частіше дивитися на своє відображення, вивчайте своє тіло, вчіться підкреслювати свої переваги і приховувати недоліки.

Пам’ятайте: чоловіки люблять різних жінок — комусь більше подобаються блондинки, комусь руді, хтось любить худеньких, а комусь до вподоби апетитні дівчата. Ви — індивідуальність! Такої, як ви, немає в цьому світі, тому вам є чим пишатися. Ви — єдина і неповторна!

3. Сексуальні аспекти. Сексологи стверджують, що прекрасним способом збільшити сексуальне бажання є більш тривала прелюдія. Поясніть своєму партнеру, що вам потрібно трохи більше сексуальних пестощів перед статевим актом, ніж зазвичай. Збільште час сексуальної прелюдії в 2–3 рази. При цьому корисно буде вдатися до допомоги усіляких сексуальних іграшок. Це не тільки підніме ваше сексуальне бажання, а й урізноманітнить секс. Не забудьте і про лубриканти — ці гелі заповнюють брак змазки, а також часто містять в собі додаткові стимулюючі бажання компоненти. Також відомо, що жінки, які ведуть регулярне статеве життя, рідко стикаються з проблемою відсутності бажання.

4. Підніміть тонус. Клінічно доведено, що фізична активність помітно збільшує сексуальне бажання. Значно підвищать лібідо: 30-хвилинна щоденна прогулянка, біг підтюпцем, плавання або будь-який інший вид фізичної активності. Але при цьому важлива регулярність м’язових навантажень! Тренування тільки 1 раз в тиждень не дасть очікуваних результатів. Можна приділити увагу окремим групам м’язів, що безпосередньо відповідає за сексуальну насолоду. Ідеально для тренування інтимних м’язів підійдуть знамениті вправи Кегеля. Їх можна виконувати в будь-який час доби і в будь-якому місці — навіть по дорозі на роботу. Щодня протягом декількох хвилин скорочуйте м’язи входу піхви — і вже через кілька днів ви відчуєте результат.

5. Гормони до ладу. Проблеми в сексуальному житті з’являються і після гормональних збоїв в організмі жінки. В цьому випадку єдино правильний вихід — гормональна терапія. Такий спосіб лікування необхідний жінкам, що недавно народили малюка, які годують груддю. Жінкам, що переживають період менопаузи. Також гормональний збій може виникнути після сильного стресу. Необхідні гормональні препарати може прописати тільки фахівець. Для цього потрібно звернутися до ендокринолога та гінеколога, аби визначити точно, які гормони не в порядку. Пам’ятайте, що ці медичні ліки необхідно приймати, суворо дотримуючись дозування. В іншому випадку можливе погіршення не тільки сексуального життя, але і загального самопочуття.

6. Правильне харчування. Давно відомо, що правильне харчування може вирішити багато проблем, в тому числі й інтимного характеру. Підвищити лібідо допоможуть продукти-афродізіаки. Сексуальний вогонь ефективно пробуджує гостра їжа і різні приправи: перець, цибуля, часник, імбир, кориця, фенхель, кардамон, аніс, куркума, хрін. До відомих афродизіаків відносяться морепродукти: палтус, сьомга, молюски, устриці. Вони збільшують сексуальне бажання завдяки вмісту в них жирних кислот. Мало хто знає, що і багато звичних продуктів є потужними ерогенними стимуляторами. До них відносяться: шоколад (особливо темний), банани, авокадо, манго, інжир, горіхи, печінка, яйця.

7. Трави. Не менш часто в лікуванні сексуальних дисфункцій застосовуються лікарські трави. До найбільш відомих природних трав, стимулюючих сексуальне бажання відносяться: дикий ямс; женьшень; даміана; алое; селера. Ці трави можна застосовувати в різних комбінаціях у вигляді відварів і настоїв, а також в якості приправи до різних страв. Вони також входять до складу багатьох біологічних добавок, призначених для підняття сексуального бажання. 

8. Щира розмова. Як підвищити лібідо жінкам? Одна з найпоширеніших причин зниження лібідо у жінок носить психологічний характер — проблеми у відносинах з партнером. Сварки, конфлікти, недомовки, підозри руйнують сексуальне життя у 80% випадків. Причому в першу чергу страждає жінка. Єдиний вихід — розмова по душам. Розкажіть своєму чоловікові про свої підозри і сумніви. Чим швидше ви вирішите всі наболілі питання, тим швидше ви знову відчуєте радість сексу. У деяких випадках, можливо, знадобиться допомога психолога або сімейного психотерапевта. Не соромтеся звертатися за допомогою до фахівця — адже від цього може залежати не тільки ваше сексуальне задоволення, але і ваші подальші відносини з партнером.  

9. Поговоріть про найпотаємніше. Намагайтеся бути зі своїм чоловіком якомога відвертішою. Спілкування допоможе підвищити лібідо. Розмовляйте зі своїм партнером про все, а головне — про ваші сексуальні бажання і фантазії. Влаштуйте вечір одкровень і поговоріть один з одним на найінтимніші теми. Найкраще, якщо ця розмова плавно перетече в ніч кохання. Спробуйте втілити в життя фантазії один одного. Цей спосіб підвищення лібідо фахівці «прописують» досить часто. І це абсолютно обгрунтовано — адже нездатність розповісти про свої сексуальні бажання стає причиною спочатку сексуальної незадоволеності, зниження сексуальної активності, а потім і повної відсутності бажання інтимної близькості.

10. Відновіть романтику. У повсякденному хаосі ми часто забуваємо або просто не знаходимо часу на романтику у відносинах. Але ж вечір, проведений при свічках під звуки повільної і приємної музики в компанії своєї другої половинки, може вирішити багато проблем. Така обстановка насамперед впливає на емоційні стосунки між партнерами. Ви навчитеся краще розуміти один одного, більше приділяти уваги почуттям — своїм і свого партнера. Такі інтимні вечори не зможуть не позначитися на вашому сексуальному бажанні. Романтика збільшить вашу чуттєвість і навчить розуміти бажання один одного без слів. Влаштовуйте такі інтимні вечори хоча б 1 раз на місяць. Невід’ємними атрибутами романтичних рандеву повинні стати не тільки музика і свічки, а й відповідно накритий стіл. Віддайте перевагу стравам з афродизіаків.

AnsWiki
Додати коментар