Коли дівчатам краще починати займатися сексом?

В мене є хлопець і він хоче сексу, але мені всього 14 і я боюсь робити це. В такому віці вже можна займатися сексом?

Практично кожна дівчинка у підлітковому віці задає собі це питання. Сьогодні вік статевого дозрівання суттєво знизився, тому питання: «Коли краще починати займатися сексом дівчатам» — постає досить рано. Якщо раніше вік статевого дозрівання знаходився в межах 14–16 років, то зараз він знизився до 12–14. Приблизно в такому віці дівчата й починають цікавитися темою відносин та сексу. Звісно, це дуже рано, але така вже сучасна реальність.Коли дівчатам краще починати займатися сексом?

За статистикою в Україні кожен десятий підліток мав секс у віці до 12 років. Насправді це серйозна проблема сьогодення, адже в такому віці дитина не готова до цього ні фізично, ні морально. Лікарі стверджують, що організм особи, яка не досягла 15 років, ще не розрахований на навантаження, викликане статевим актом.

В якому віці дівчині краще починати займатися сексом?

На це питання немає однозначної відповіді, адже всі дівчата різні і статеве дозрівання проходить в усіх по-різному. До того ж не можна оминути психологічну готовність дівчини, адже це також дуже важливо для позитивного першого досвіду.

Як стверджує медицина статеве дозрівання дівчат завершується у віці 16–18 років. Саме в такому віці, як стверджують лікарі, найкраще починати статеве життя дівчатам. Звісно, якщо дівчина сама цього бажає, якщо вона готова та якщо повністю впевнена в своєму партнері, особливо в стані його здоров’я. Напевно, кожен ще з шкільних років знає про небезпеку небажаної вагітності та ЗПСШ (захворювання, що передаються статевим шляхом).

Чим загрожує дівчині ранній секс? Коли дівчатам краще починати займатися сексом? 

Занадто ранній початок статевого життя може загрожувати дівчині різноманітними психічними розладами (неадекватне сприйняття дійсності,  неврози, підвищена роздратованість). Окрім того, лікарі говорять про взаємозв’язок надто раннього сексу і раку матки. Статистика твердить, що серед захворюваність раком шийки матки в два рази вища серед жінок, які почали займатися сексом до 15 років, ніж у тих, що почали після 18.

Також дослідження доводять: люди, які рано почали займатися сексом, в майбутньому частіше незадоволені сексом та партнерами.

Перший секс для дівчини (чого очікувати)

Варто сказати, що перший секс для дівчини — «процедура» не надто приємна, а подекуди навіть болісна. Боляче може бути, якщо ти недостатньо збуджена або ж напружена. Також біль може виникати, якщо хлопець буде грубим та надто наполегливим. Перший раз може бути приємним, якщо є взаємні почуття, збудження та відповідна атмосфера. Дізнайся, як знеболити перший секс детальніше. Також рекомендуємо переглянути інформацію про те, чи буде кров після першого сексу і як проходить втрата цноти для дівчини. 

Заходи безпеки

Аби уникнути неприємностей, як-то небажаної вагітності чи ЗПСШ, використовуйте презерватив. Це єдиний засіб контрацепції, який можна використовувати в юному віці. Протизаплідні пігулки та спіралі — ефективні засоби, проте у юному віці не рекомендовані.

Висновки

Дівчині варто починати займатися сексом у віці 16–18 років. Саме в такому віці вона готова до цього фізіологічно та зазвичай емоційно. Перед початком статевого життя варто зважити всі «за» та «проти», адже цей досвід залишиться з тобою на все життя. Від першого сексу залежить багато чого, а саме: як ти поводитимеш себе в подальших стосунках, чи будеш впевненою в собі, чи зможеш довіряти партнеру — все це не аби як важливо в дорослому житті. Вибір завжди за тобою, тому приймай рішення відповідально!

AnsWiki
Додати коментар