Чи можна завагітніти, якщо хлопець кінчив на статеві губи?

Під час сексу трохи сперми потрапило на статеві губи, чи можна завагітніти від цього? Дуже хвилююсь(((

Це питання рано чи пізно виникає в багатьох пар, які займаються незахищеним сексом. Доволі-таки часто чоловік не встигає прибрати подалі свій член під час сім’явиверження і сперма потрапляє жінці на зовнішні статеві органи (статеві губи, клітор, переддвер’я піхви). Ось в таких випадках і починається паніка, якщо вагітність поки що не бажана. Тому давайте детально розберемося з цим питанням, аби ви знали про всі можливі наслідки.

Чи можлива вагітність, якщо чоловік кінчив на зовнішні статеві органи?Чи можна завагітніти, якщо хлопець кінчив на статеві губи?

Відповідь — так! Вагітність можлива, якщо партнер кінчив на ваші зовнішні статеві органи. Навіть якщо сперми не дуже багато, відповідь все одно позитивна.

Справа в тому, що для безпосереднього запліднення достатньо навіть одного активного сперматозоїда. Проте не можна не зауважити, що для успішного запліднення «працювати» доводиться не одній сотні сперматозоїдів. Запліднити може лише один, а от розчиняти оболонку яйцеклітини, аби той один успішно потрапив туди, потрібно багатьом. Саме тому вірогідність настання вагітності, якщо чоловік кінчив на зовнішні статеві органи, а не в піхву жінки, вважається дуже низькою.

Проте ризик все ж існує! Проникненню сперматозоїдів із статевих губ до піхви дуже сприяє вологе середовище у жіночих статевих органах. Під час збудження у жінки (і в чоловіка також) виділяється спеціальна змазка, яка робить статевий акт комфортним та приємним.

Так ось саме ця рідина й може допомогти найактивнішим сперматозоїдам потрапити із зовнішніх статевих органів у піхву, звідки вони помандрують в матку, а потів у труби, де й відбувається запліднення.

Звісно, такий сценарій можливий, якщо статевий акт припав на період овуляції (триває всього 12–24 години), коли вірогідність запліднення найвища. Зазвичай, овуляція наступає всередині циклу, тому ви можете прикинути, чи був секс саме в ці дні, якщо ні, то хвилюватися нема про що. Якщо ж статевий акт припадає на дні овуляції, то результат може бути позитивним. При цьому, якщо жінка відчуває оргазм, то шанси завагітніти ще збільшуються. Адже при оргазмі в піхві жінки створюється дуже сприятливе для сперматозоїдів середовище, тому дістатись до яйцеклітини їм буде значно легше.

Що робити, якщо сперма потрапила на статеві органи?

  1. Одразу після того, як це трапилось жінці варто дуже ретельно помитися гарячою водою з милом. Звісно, це не 100% метод вберегтися від незапланованої вагітності, адже сперматозоїди рухаються дуже швидко і можуть досягти піхви раніше, ніж ви добіжете до ванни, але спробувати варто.

  2. Ні в якому разі не займайтесь повторним незахищеним сексом в цей день, адже в змазці чоловіка можуть міститися сперматозоїди з попереднього разу і тоді ризик вагітності збільшується в рази.

  3. Аби точно уникнути незапланованої вагітності можна скористатись екстреною контрацепцією. В кожній аптеці продаються спеціальні пігулки, які потрібно випити протягом перших 72 годин після статевого акту. Вони практично на всі 100% гарантують, що вагітність не наступить.

Висновок

Підсумовуючи все вище сказане, можна сказати, що завагітніти при потраплянні сперми на зовнішні статеві органи жінки можна. Проте вірогідність такої вагітності дуже низька. Все ж не варто ігнорувати досвід багатьох жінок, які стверджують, що завагітніли саме таким чином.

В будь-якому разі краще використовувати засоби контрацепції, аби потім не хвилюватися з цього приводу. Найдоступнішим варіантом будуть презервативи. При цьому дуже важливо, щоб презерватив був правильного розміру, і не злетів чи розірвався в найбільш непідходящий момент. Крім того, його потрібно ще й правильно одягати, аби уникнути всіх цих негативних наслідків.

AnsWiki
Додати коментар