Чи можна завагітніти після першого сексу?

Дуже цікавить питання, чи можливо завагітніти після першого сексу?

Напевно, на світі немає людини, яка б не пам’ятала про свій перший секс. Ця подія дійсно запам’ятовується на все життя. Саме тому так важливо, щоб перший секс був вдалим й без неочікуваних та негативних наслідків для обох партнерів.

Варто сказати, що сьогодні підлітки починають цікавитися питаннями про секс дуже рано. Набагато раніше, ніж це було 10–15 років тому. І це насправді дуже велика проблема, адже діти, не встигнувши дослідити можливість негативних наслідків, вступають в статеве життя. Потрібно розуміти, що секс — це серйозний крок в доросле життя і до нього потрібно як слід підготуватися як фізично, так і психологічно.

Вступати в статеве життя потрібно тоді, коли і хлопець, і дівчина повністю статево зрілі. Зазвичай, статеве дозрівання завершується в 16–17 років у дівчаток й у 17–18 років у хлопчиків. Тому, якщо дивитись з точки зору медицини та фізіології, то починати займатись сексом варто саме в такому віці. Проте, на жаль, зараз підлітки починають жити статевим життям з 12–14 років, що, безсумнівно, дуже рано.

Оскільки діти в такому віці не надто обізнані в біології й не знають особливостей жіночого організму, то в них часто виникає питання: чи можна завагітніти після першого сексу? Давайте розберемося з цим питанням, аби ви знали, чого можна очікувати.

Чи можна завагітніти після першого сексу?Чи можна завагітніти після першого сексу?

Відповідь однозначна — так! Після першого сексу можна завагітніти, якщо у дівчини вже є менструація, а значить і овуляція. Овуляція — це процес, коли із яєчника жінки виходить яйцеклітина, яка готова до запліднення. От і виходить, якщо перший секс відбувся в період, коли у жінки овуляція, то шанси завагітніти дуже високі, навіть після першого сексу.

Інша справа, якщо у дівчини ще немає менструації. В такому випадку овуляції бути не може, а значить і завагітніти така дівчина не зможе. Проте, якщо у дівчинки ще навіть немає менструації, то це означає, що займатися сексом їй дуже рано. Адже це означає, що статеве дозрівання, можливо, ще навіть й не розпочалося.

Дуже ранній секс може негативно вплинути на організм як дівчини, так і хлопця. Проте головним небажаним наслідком незахищеного першого сексу може стати — незапланована вагітність. Аби уникнути небажаної вагітності, а також можливих хвороб, що передаються статевим шляхом, варто подбати про контрацепцію.

Контрацепція під час першого сексу

Найбільш вдалою та доступною контрацепцією для підлітків є презервативи. Справа в тому, що вони захищають не лише від небажаної вагітності, а й від хвороб, що передаються статевим шляхом, адже виступають бар’єром між чоловічими та жіночими статевими органами.

До того ж презервативи можна купити навіть в супермаркеті, що значно спрощує життя молодим людям. Ви можете купувати презервативи будь-якої марки, проте варто звернути увагу на розмір. Є презервативи, що мають дуже великий розмір, відповідно, якщо у хлопця скромніший розмір, то він спадатиме, що може призвести до незапланованої вагітності. Тому варто дізнатися, як правильно вибрати розмір презерватива.

Важливо! Так званий перерваний статевий акт, коли хлопець кінчає де-інде, — не є методом контрацепції. Під час такого статевого акту також можна завагітніти! Дізнайся, чи можна завагітніти, якщо хлопець не кінчив.

Екстрена контрацепція

Якщо у вас відбувся незахищений статевий акт, то небажаної вагітності можна уникнути, але діяти потрібно швидко! Зараз в аптеках продаються так звані «пігулки наступного дня». Якщо випити таку пігулку протягом 72 годин після сексу, то вагітність не настане. Існує багато різновидів таких таблеток, в аптеці вони продаються без рецепта. Як уже говорилось, такі таблетки потрібно випити одразу після незахищеного сексу або ж на наступний день, лише в такому разі вони будуть ефективними. Якщо ж вагітність вже наступила, то ці таблетки не в змозі її перервати, а от нашкодити майбутній дитині можуть! Саме тому потрібно дуже відповідально ставитись до цього питання і дотримуватись інструкції з використання препарату.

Висновок

Завагітніти після першого сексу можна! Звісно, якщо у дівчини вже є менструація. Саме тому потрібно подбати про контрацепцію під час першого і всього подальшого сексу, якщо ви не плануєте вагітність. Перерваний статевий акт — це не контрацепція. Під час такого сексу дівчина може завагітніти з дуже високою вірогідністю.

Якщо у вас відбувся незахищений статевий акт, то можна використати екстрену контрацепцію, аби уникнути вагітності, але це не захищає від можливості зараження хворобами, що передаються статевим шляхом.

Пам’ятайте, ваше життя і здоров’я — у ваших руках. Один єдиний незахищений статевий акт може дуже змінити ваше життя, чи готові ви до цього??

AnsWiki
Додати коментар