Перші симптоми (ознаки) вагітності?

Чи проявляється вагітність до затримки місячних? Хтось знає, на що потрібно звернути увагу?

Часто, коли жінка дуже хоче завагітніти, вона починає шукати в собі симптоми (ознаки) вагітності ледь не одразу після статевого акту. Але, на жаль, доведеться трішки зачекати, аби дізнатися, чи наступила вагітність. Жінки, як правило, відчувають різні симптоми протягом всієї вагітності. Однак жоден з цих симптомів, зазвичай, не відбувається в перший день після зачаття. Це пояснюється тим, що, з технічної точки зору, вагітність не наступає одразу після зачаття. Від зачаття до вагітності проходить в середньому 7–10 днів. Всі ці дні запліднена яйцеклітина прямує до матки, аби прикріпитися там. Якщо яйцеклітина успішно прикріпилася (імплантація ембріона відбулася), то з упевненістю можна сказати, що ви вагітні, відповідно менструація при цьому не наступає.вагітна з тестом

Ви маєте знати, що перші тижні після зачаття дуже важливі, адже жіночий організм сприймає ембріон, як чужорідне тіло. Тому жінка має бути особливо обережною та уважною до свого організму, аби зачаття та прикріплення ембріона відбулося успішно! Після цього в організмі жінки відбувається колосальна гормональна перебудова.

Перші симптоми вагітності:

Незначні кров’янисті виділення

Не лякайтесь, незначні кров’янисті виділення з піхви можуть стати першим симптомом вагітності, але ключове слово — незначні (може бути декілька темно-коричневих крапель на білизні)! Такі виділення можуть з’явитися під час імплантації ембріона в стінки матки і нічого загрозливого не означають. Якщо виділення сильні, їх колір яскраво-червоний або пурпуровий, терміново зверніться до лікаря.

Втома

Втома нерідко є одним із перших симптомів вагітності, і вона може зберігатися впродовж всього першого триместру. Жінки можуть бути більш втомленими вранці після пробудження, або ж ввечері, а часто буває й таке, що втома відчувається протягом всього дня. Анемія або низький вміст інших основних поживних речовин може призвести до підвищеної стомлюваності. Тому з перших днів після зачаття ретельно слідкуйте за своїм харчуванням. Ваш організм повинен отримувати всі корисні речовини, вітаміни та мінерали, адже у вас зароджується нове життя, якому все це конче необхідно.

Нездужання

Нерідко під час вагітності, на ранніх термінах, жінка може нездужати. Може з’явитися нежить, кашель, біль у горлі та незначно підвищена температура. Зазвичай, таке нездужання не потрібно лікувати медикаментозними засобами. Достатньо надати жінці відпочинок та повноцінне вітамінне харчування.

Чутливість грудей

Чутливість та припухлість грудей є ще одним загально відомим раннім симптомом вагітності, який може проявлятися вже з перших днів після зачаття. Ці симптоми виникають через збільшення молочних тканин грудей, що часто призводить до відчуття тяжкості або навіть болю. Ваші груди можуть стати дуже чутливими навіть до найменшого дотику. Часто при цьому жінкам складно носити бюстгальтер, адже він ще дужче стискає груди, завдаючи неприємних відчуттів. Ще однією незручністю при цьому може стати сон на животі, адже при цьому груди також стиснені. Дякувати Богу, така чутливість здебільшого триває недовго.Перші симптоми (ознаки) вагітності?

Підвищене сечовипускання

Багато жінок відчувають потребу частішого сечовипускання на початку вагітності, а ще більше, звичайно ж, в кінці вагітності. Це може виникнути як вдень, так і вночі, що призводить до частих походеньок до туалету, які негативно впливають на повноцінний сон. Але з такою проблемою стикаються чи не всі вагітні, тому доведеться трішки потерпіти. Потреба частішого відвідування туалетної кімнати на ранніх термінах вагітності пов’язана з гормональними змінами, а не тиском плода на сечовий міхур.

Токсикоз

Нудота та блювота під час вагітності, яку часто називають ранковим нездужанням, можуть виникати в будь-який час доби. Від нудоти та блювоти страждає приблизно від 70 до 80 відсотків вагітних жінок. Нудота на ранніх строках вагітності, як вважають, пов’язана з гормональними змінами. Хоча всі вагітні жінки мають ці гормональні зміни, не всі стикаються з ранковою хворобою, не у всіх є токсикоз.

Підвищена чутливість до запахів

Дослідження показують, що 67% респондентів-вагітних повідомляють про підвищення чутливості до запахів, починаючи з ранньої вагітності. Напевно, ви не один раз чули, що вагітні страждають від чутливості до різних запахів, найчастіше не сприймають запах риби та сирого м’яса. Певні запахи також можуть спровокувати нудоту і навіть сприяти рвоті.

Читайте також: «Морозить під час вагітності. це нормально?»

Коли йти до лікаря?

Медична допомога має важливе значення під час вагітності, тому заздалегідь призначте зустріч, щоб якнайшвидше звернутися до лікаря, якщо ви підозрюєте, що можете бути вагітною. Адже одразу, як ви зробите тест на вагітність і він покаже позитивний результат, вам необхідно відвідати лікаря, аби виключити позаматкову вагітність та інші патології. Ставати на облік по вагітності потрібно після 10 тижня вагітності.

Інші причини, з якими потрібно звернутися до лікаря на ранніх термінах вагітності:

  • сильна стомлюваність та млявість;

  • важке ранкове нездужання;

  • чутливість молочної залози в одному місці;

  • в грудях відчувається якесь ущільнення;

  • кров у сечі;

  • підвищена температура тіла;

  • кровотеча.

AnsWiki
Додати коментар