Чому новонароджені гикають?

Дитині три тижні, а вона майже кожного дня гикає. Це нормально, чи потрібно бігти до лікаря?

Перша (та, мабуть, не тільки перша) дитина в сім’ї — це і радість і… постійний страх зробити щось не так. Новонароджені це зовсім інші істоти, іноді здається, що вони не мають з людьми нічого спільного. Ніжна шкіра, тендітне тільце і абсолютна беззахисність. Саме тому новоспечених батьків до тремтіння лякають будь-які «ненормальні», з точки зору батьків, реакції дитини. Однією з таких реакцій є гикавка.Чому новонароджені гикають?

Чому ж новонароджені гикають?

Існує маса варіантів відповіді на це питання, адже новонароджені, як і дорослі, можуть гикати з різних причин. Давайте з вами розберемо головні причини, через які ваш малюк може почати гикати.

Деякі вважають, що гикавка може проявлятися безпосередньо після годування і пов’язана з попаданням в шлунок разом з молоком повітря. Це дуже схоже на міф, адже зазвичай від повітря в шлунку малюки позбавляються зригуванням надлишків їжі.

Дуже часто новонароджені починають гикаюти, коли замерзли. Аби дізнатись напевно, чи холодно немовляті чи ні — просто перевірте ніжки та ручки, якщо вони будуть холодні, то це вірна ознака того, що дитинка змерзла.

Читайте також: «Яку рибу давати немовлятам?»

Часто це спостерігають на прогулянках, але абсолютно точно можна сказати, що таке може статися й вдома. Адже новонароджені ще не здатні зберігати постійну температуру тіла. Вона може коливатися від 35 до 37 градусів, тому потрібно бути дуже уважним.

Недаремно мамам радять у перші місяці життя немовляти міряти температуру тіла 2–3 рази на день. Дуже добре для цього підходить електронний градусник, адже ним міряти швидко і дитинка не починає вередувати, що дуже важливо, адже від крику навіть може піднятися температура.

Якщо ви виявили, що дитинка змерзла, то одягніть її тепліше або ж прикрийте ковдрочкою. Можна погодувати немовлятко, так воно зігріється та й мамина енергетика завжди позитивно впливає на малюків.

Гикавка може бути наслідком переляку. Маленька дитина надзвичайно вразлива і її дуже просто налякати. Це може спровокувати гикавку. Особливо вразливих дітей слід захищати від гучного шуму і багатолюдних компаній.

Будьте уважними!

І найголовніший аспект, на який варто звернути увагу! Вважається, що постійна гикавка у новонароджених може служити вказівкою на ряд серйозних захворювань, таких як запалення легенів, хвороби шлунка і безліч інших. Тому якщо ви поимітили, що ваша дитина весь час гикає, то не задумуючись відправляйтесь до лікаря, аби установити точну причину.

Читайте також: «Соплі у новонародженого: Комаровський.»

Основна маса лікарів вважає, що гикавка – це абсолютно нормальне для маленької дитини явище, що напряму пов’язане з недостатньо налагодженою взаємодією між мозком і дихальною системою. Організм дитини проходить своєрідне налагодження і не варто йому заважати. Але, як вже говорилось вище, якщо ваша дитина гикає надто часто, то обов’язково проконсультуйтеся з лікарем. Береженого, як відомо, Бог береже. Фундамент під здоров’я дитини закладається з самого народження і краще перестрахуватися.

AnsWiki
Додати коментар