Як вибрати велосипед для повної людини?

Я важу 130 кілограм, хочу купить велосипед. Можна взять звичайний, чи є спеціальні?

Велосипедисти не завжди мають струнку фігуру. Часто вага велосипедиста перевищує 100, і навіть 120 кг. Це не тільки люди, які страждають від ожиріння, іноді маса тіла обумовлена віком людини або ж будовою тіла. Зрозуміло, що людині з великою масою тіла потрібен більш надійний велосипед.

Як вибрати велосипед для повної людини?

Як вибрати велосипед для повної людини?

Для початку необхідно визначитися: який тип велосипеда найкраще підходить вам? Швидше за все, ми б рекомендували відмовитися від шосейних велосипедів, в яких дуже тонкі колеса, відповідно вони не зможуть впоратися з підвищеним навантаженням. Особливо, якщо враховувати наші нерівні дороги, що в більшості своїй не обладнані велодоріжками.

Найбільш відповідний тип велосипеда для людей вагою більше 100 кг — це, перш за все, гірський велосипед і велосипеди міського та туристичного типу. Але і вони повинні відповідати деяким додатковим умовам.

Яким критеріям має відповідати велосипед для повної людини?

  • Колеса

Перше, на що необхідно звернути увагу — це колеса. Саме на них переноситься вся маса велосипедиста. Вони піддаються максимальному навантаженню під час руху. При виборі велосипеда в магазині або при його самостійній збірці, ви повинні звернути особливу увагу на колеса.

Також, ми б не радили купувати велосипед з супермаркету, адже за суму приблизно 150–250 USD ви отримаєте велосипед, можливо, і придатний як транспортний засіб, але складатися він буде з компонентів низької якості, що, безумовно, скоротить термін його служби до першого ремонту, а з огляду на велику вагу велосипедиста цей термін може значно скоротитися.

Читайте також: «На яку найбільшу вагу розраховані велосипеди?»

Колеса і, зокрема, ободи повинні бути багатокамерними (посиленими). Підбирати необхідно колеса таким чином, щоб їх жорсткість і міцність дозволяла витримати великі навантаження. Також ви повинні звернути значну увагу на важливу частину елементів колеса — спиці. Найкраще, щоб спиці були зі сталі, холодного кування і діаметром не менше 2 мм. Втулки також не повинні бути найпростішими. Ми рекомендуємо вибирати такі, в яких використовуються автомобільні підшипники. Вони дозволять довгий час перевозити важкі вантажі і отримати оптимальний накат під час руху.Як вибрати велосипед для повної людини?

  • Привід

Друга важлива деталь — це елементи приводу (касета, ланцюг, педалі…). На ці елементи в значній мірі передаються зусилля і маса велосипедиста. Це повинні бути дуже міцні, оригінальні аксесуари. Шатуни потрібно вибирати інтегрованого типу від відомих виробників, наприклад, Shimano.

Важливим елементом системи приводу, про який не можна забувати велосипедисту з великою вагою — це педалі. Педалі — це не тільки точки опори наших ніг, але і перша частина трансмісії. Вони повинні бути потужними і виготовлені з твердого матеріалу. Категорично не рекомендуємо звичайні пластикові педалі на шарикопідшипниках.

У нашому випадку краще вибрати педалі по типу «платформа» з автомобільними підшипниками або металевими підшипниками високої якості.

  • Сідло і підсідельна труба

Третій момент, на який необхідно звернути увагу — це сідло і підсідельний штир (труба). Що стосується вибору конкретної форми і розміру сідла, то тут існує багато різних теорій і думок велосипедистів, кожен з яких в чомусь має рацію. Слід пам’ятати, що на додаток до зручності велосипедиста ці елементи повинні бути міцними.

Для міських або туристичних велосипедів ідеально підходять широкі сідла з гелевим наповнювачем на міцному містку і товстих пружинах. Разом з підсідельним штирем (підсідельний штир може бути оснащений додатковим амортизатором) сідло створить надійну підтримку і зручне місце велосипедисту.

  • Рама

Здавалося б, що це найважливіша частина велосипеда, але на наш погляд це не найголовніше у виборі. Зараз рами виробляються на високотехнологічному обладнанні і з легких надійних матеріалів. Ці рами досить довговічні і можуть витримувати дійсно великі навантаження. Звичайно, ми не радимо купувати велосипед з тонкою спортивної рамою. Зазвичай виробник вказує обмеження по вазі велосипедиста для таких рам в межах 90-100кг. А ось для гірських велосипедів (міських, туристичних, кросових) вага велосипедиста може варіюватися в межах 130-140кг (гранична величина).

До вашої уваги були представлені найбільш важливі моменти, на які варто звернути увагу при виборі, збірці або заміні компонентів на велосипеді для людини вагою понад 100 кг. Важливо також знати, що велосипед такої конструкції буде трохи відрізнятися за ціною від вартості «стандартних» велосипедів.

Крім того, його вага трохи збільшиться. Перевагою такого велосипеда буде те, що він зможе без проблем перевозити свого господаря з великою вагою і буде служити протягом тривалого часу. Бажаємо вам приємних та корисних прогулянок.

AnsWiki
Додати коментар