З якого віку купати цуценя?

Коли можна починати купати цуцика? Зараз моєму кнопці 2 тижні, дуже хочу його вже покупати.

Одним з основних питань, що хвилюють собаківників-початківців, є питання: «З якого віку можна купати свого вихованця?». Досвідчені власники собак радять купати малюка тільки в екстрених випадках, коли шерсть дійсно сильно забруднена, в інших же випадках краще протерти собаку вологою серветкою.

Справа в тому, що шерсть у цуциків м’якша, ніж у дорослої собаки і покрита природною знезаражувальною і дезодоруючою змазкою, що оберігає шкіру цуценяти від шкідливого впливу навколишнього середовища. Саме тому й не рекомендується купати цуценя до того моменту, поки воно не скине першу шерсть.

Перше купання

Як правило, першу шерсть цуценята скидають до 6 місяців, до цього віку у них формується доросла шерсть з підшерстям. Так ось перше купання радять проводити не раніше 6 місяців. Допускається купання цуценят з 3-місячного віку, але досвідчені собачатники не радять робити цього. В такому віці у цуценяти ще не надто міцний імунітет, щоб без шкоди для здоров’я переносити купання. Якщо ж виникає гостра необхідність у купанні раніше зазначених термінів, то найкраще скористатися вологою серветкою і ретельно протерти нею забруднені ділянки. З якого віку купати цуценя?

Важливо! Після кожної прогулянки необхідно протирати або обполіскувати теплою водою лапи улюбленця. Це допоможе врятувати будинок від бруду, а цуценя від отруєння, якщо раптом воно вступить в гальмівну рідину, машинне масло або антифриз, а вдома раптом вирішить вилизати лапи.

Не рекомендується

Не можна купати цуценя за тиждень до і два тижні після проведення профілактичних щеплень. Після прийняття водних процедур слід виключити на два дні вуличні прогулянки.

Частота купання

Здорове цуценя рекомендується купати два рази на рік, під час сезонної линьки. Часте купання веде до порушення структури шкіри, з’являється лупа, свербіж — все це негативно позначається на самопочутті собаки, тому краще притримуватись цих простих правил.

AnsWiki
Коментарі: 0
  1. Анонім

    Дуже дякую, це корисна інформація.
    Я думала що треба купати цуценя частіше аніж 2 рази в рік.

Додати коментар