Чому лінивці такі повільні?

Хтось знає, чому лінивці такі повільні? Яка в них максимальна швидкість руху?

Лінивці — дуже кумедні та спокійні тваринки. Їх зовнішній вигляд не може не милувати око. Вони здаються такими беззахисними, що їх аж хочеться пожаліти. Цікаво те, що в світі нараховують лише 5 видів лінивців. Ці пʼять видів поділяються на два сімейства — трипалі лінивці і двопальцелінивцеві лінивці.Чому лінивці такі повільні?Коли перші європейці побачили лінивців, то вирішили, що вони є втіленням одного з семи смертних гріхів — неробства.

Але ось вчені зацікавилися, з точки зору науки, чому ж ці тварини такі повільні? Виявилося, що у всьому винні місця проживання і особливості харчування лінивців.

Експеримент над ними провели серйозний. Їх годували спеціальними зразками листя і поїли водою з великою кількістю радіоактивних ізотопів. В результаті з’ясувалося, що за день лінивці витрачають всього 110 калорій, стільки енергії міститься в одній вареній картоплині.

Саме повільний метаболізм, стиль проживання і бідна калоріями дієта зробили лінивців такими «ледачими». До того ж повільні рухи — це дуже хороше маскування. Лінивці наскільки повільні, що хижаки навіть не помічають їхніх рухів, тому не можуть ними поживитись.

Цікаво! Максимальна швидкість руху лінивця становить – 150 метрів за годину. Проте плавають лінивці зі швидкістю – 4 кілометри за годину.

Варто знати, що лінивці проводять на деревах майже все своє життя. Якщо бути точнішим, то 80 відсотків свого часу. Вони їдять, сплять і народжують на гілках дерев. Але цікаво те, що вони ніколи не ходять в туалет на деревах. Для цього вони спускаються на землю.

Ось такі загадкові та кумедні ці лінивці. Саме тому вони дуже часто стають героями дитячий мультфільмів.

AnsWiki
Коментарі: 0
  1. Василий Касперович

    І яка ж у них швидкість руху? Ви не відповіли

  2. КотоВася

    І яка ж у них швидкість руху? Ви не відповіли!

Додати коментар