Молочна продукція і акне. Чи правда, що від молочки з’являються прищі?

Я постійно борюся з прищами на обличчі(( Що вже тільки не пробувала, а вони все одно з’являються. Недавно почула таку думку, що акне може появлятися через молочні продукти. Це правда?? Це якось взаємопов’язані речі?

Акне хронічне запальне захворювання шкіри. Шкірне сало накопичується у фолікулі, створюючи при цьому сприятливу атмосферу для розмноження бактерій.

Раніше було прийнято вважати, що акне — це хвороба підлітків, що в дорослих людей прищів бути не може. Проте зараз ми спостерігаємо абсолютно іншу картину. За статистикою 80% людей від 11 до 30 років страждають від проявів акне (прищів). Хоча на практиці нерідко можна зустріти людей, кому далеко 30, а прищі все одно не зникають з їхнього обличчя.Молочна продукція і акне. Чи правда, що від молочки з'являються прищі? На появу акне впливає безліч факторів:

  1. Спадковість;
  2. Стресс;
  3. Гормональна активність;
  4. Підвищена активність сальних залоз;
  5. Захворювання шлунково-кишкового таракту;
  6. Харчування;
  7. Неправильний догляд.

Сьогодні поговоримо про вплив харчування, а саме молочних продуктів, на появу прищів. Порівняно недавно стала поширюватися інформація про те, що молочна продукція негативно впливає на стан шкіри обличчя, зокрема викликає появу прищів. З цією думкою категорично не згодні любителі молока і всього, що з нього виробляється, але тим не менше є факти, що дозволяють припускати такий взаємозв’язок.

Молочні продукти і прищі 

Провідні дерматологи та косметологи світу стверджують, що вживання молочної продукції має безпосередній зв’язок з появою прищів. Вважається, що особливо негативно на стан шкіри впливає вживання молока (особливо знежиреного) та морозива, проте під підозрою залишається і вся інша молочна продукція. Молочна продукція і акне. Чи правда, що від молочки з'являються прищі? 

Справа в тому, що гормони, які містяться в молоці, підвищують рівень гормону тестостерону, що міститься в людському організмі. А підвищений рівень тестостерону викликає появу прищів як у чоловіків, так і в жінок. Тестостерон сприяє збільшенню вироблення шкірного сала, яке, як ви вже знаєте, закупорює фолікули, що призводить до виникнення запалення.

Крім того, лікарі грішать і на білок казеїн, що міститься в молоці. Стверджується, що цей білок підвищує рівень інсуліну в крові, що також призводить до підвищеної секреції шкірного сала.

Як перевірити, чи провокує молочка прищі у вас?

Якщо у вас постійні висипання на обличчі і ви підозрюєте, що це може бути через молочну продукти — проведіть простий експеримент. На 2–3 тижні повністю відмовтеся від молочної продукції. Не тільки від молока та морозива, а й від сирів, йогуртів, сметани… лише тоді експеримент можна вважати чистим.

Якщо за цей період час ви помітите позитивні зміни, значить молочка дійсно провокує у вас висипання. Звісно, що за такий короткий період акне не може повністю зникнути, а от його зменшення дуже вірогідне.

Якщо ж за цей період ви не помітили жодних позитивних зрушень, то відмовлятися від молочки не доцільно, потрібно продовжувати шукати причину появи акне.

На форумах в інтернеті є багато відгуків, які стверджують, що відмова від молочних продуктів допомогла зменшити прояви акне. Звісно, при цьому не слід забувати, що солодощі та прості вуглеводи (випічка, кекси, торти, тістечка) теж варто виключити зі свого раціону, адже вони також можуть бути винуватцями появи прищів.

Чим замінити молочні продукти?

Напевно всім відомо, що молочна продукція вважається корисною, в першу чергу, через високий вміст кальцію в ній. Так ось, якщо ви практикуватимете безмолочну дієту, потрібно буде вживати продукти, які містять не менше кальцію ніж молоко та сир.

 Продукти, багаті кільцієм:  

  • Капуста броколі;   Молочна продукція і акне. Чи правда, що від молочки з'являються прищі? 
  • Жирна риба;
  • Зерна гірчиці; 
  • Горіхи;
  • Бобові;
  • Часник;
  • Зелень (особливо петрушка);
  • Кунжут;
  • Сардини;
  • Яєчна шкаралупа.

Висновки

Якщо у вас проблемна шкіра, постійні висипання на обличчі (переважно білі гнійники або підшкірні прищі), — причиною може бути вживання молочної продукції. Останні дослідження доводять взаємозв’язок вживання молочних продуктів з появою висипань на шкірі обличчя.

Перевірити реакцію саме вашого організму можна дуже просто — на 2–3 тижні відмовтеся від молочки і поспостерігайте за станом шкіри. Якщо запалень стане менше, значить доцільно буде поступово відмовитися від молочних продуктів. При цьому обов’язково потрібно вживати інші продукти, що багаті кальцієм, аби уникнути дефіциту цього мінералу.

Увага! Інформація для тих, хто не уявляє свого життя без капучино чи лате — замінити звичайне коров’яче молоко можна рослинним. Це може бути вівсяне, рисове, кокосове чи мигдалеве молоко. Так кава буде не лише смачною, а й корисною для вас та вашої шкіри.

AnsWiki
Додати коментар