Чи можна зберігати відкритий презерватив? Як довго?

Якщо не знадобився презерватив, але я вже відкрив його, чи можна його так зберігати?

Презерватив — це надійний захист від незапланованої вагітності та хвороб, що передаються статевим шляхом. Річ, без сумніву, дуже корисна для мільйонів пар по всьому світу.

Як і до будь-якого іншого товару, до презервативів додається інструкція з використання. Там зазначено всі важливі аспекти експлуатації «гумки» та строки придатності запакованого товару. Зазначимо, що після кінця зазначеного терміну придатності, презервативи використовувати не можна. Що ж стосується нашого питання, то термін придатності вже відкритого презерватива ніде в інструкції не зазначається.

Термін придатності відкритого презерватива

Воно й не дивно, адже такого терміну просто не існує! Якщо презерватив не використаний за прямим призначенням одразу після відкриття (+- 20 хвилин), то зберігати його не потрібно, а використовувати після цього — не можна!Чи можна зберігати відкритий презерватив? Як довго?

Справа в тому, що кожен презерватив покритий спеціальною змазкою, яка покращує відчуття і найголовніше — полегшує процес його одягання. Якщо ця змазки висохне, то, повірте, одягнути презерватив буде дуже складно і проблематично, а можливо навіть і боляче. До того ж його захисні функції також знижуються, а це несе небезпеку незапланованої вагітності та ЗПСШ.

Всі ці потенційні ризики не варті мізерної економії! Тому, якщо ви не використали вже відкритий презерватив, то краще викиньте його одразу в смітник і не наражайте себе на небезпеку. 

AnsWiki
Додати коментар