Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

Чув таке, що існують продукти, які можуть зробити людину розумнішою. Це правда? Бо мені завтра здавати екзамен, то може я просто поїм чогось?))

Багато хто в дитинстві мріяв чарівним способом стати найрозумнішим в світі. Але, на жаль, чи, на щастя, розум та ерудованість здобуваються лише тяжкою та кропіткою працею. Але існують продукти, які допомагають нашому мозку працювати ще потужніше, точніше мікроелементи, що містяться в цих продуктах.

1. Зелений чай

Чашка зеленого чаю не тільки заспокоює й позитивно впливає на фігуру, а й піде на користь вашому мозку. Відомо, що антиоксиданти, амінокислоти та інші корисні сполуки, що містяться у зеленому чаєві мають лікувальні властивості. Насамперед це стосується зменшення ризику розвитку раку і серцевих захворювань. Зелений чай містить кофеїн, який дасть швидкий імпульс як вашому мозку, так і вашому тілу. Зелений чай не містить такої кількості кофеїну, як кава, але дози достатньо, щоб стимулювати активність мозку та уважність. Чашка зеленого чаю допоможе бути зосередженим та пильним.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

2. Шпинат

Шпинат — один із найздоровіших продуктів. Він має багато переваг, порівняно з іншими продуктами, для нашого здоров’я. Зафіксовано, що споживання шпинату позитивно впливає на пам’ять. Адже шпинат багатий магнієм, якиє є основою продуктивної діяльності мозку. Він знижує кров’яний тиск, знижує ризик розвитку раку і підвищує когнітивні функції, роблячи людину більш здоровою та розумною. Шпинат можна їсти в сирому вигляді або включити в будь-які страви.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

3. Вівсяна каша

Вівсянка — чудовий сніданок. Вона зігріває живіт, задовольняє голод і містить такі дуже необхідні складові, як волокна, білки і жири омега-3. Вживання вівсянки буде стимулювати мозок довше, а також підвищить кровотік в мозок. Якщо ви не дуже любите їсти вівсянку, спробуйте оживити її смак. Можна приправити чорницею, насінням, горіхами або йогуртом. Вівсянка є одним з 10 найкращих продуктів, які зроблять вас ще розумнішими.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

4. Какао

Згідно з декількома дослідженнями, включаючи дослідження, проведені в Гарвардській медичній школі, какао робить нас розумнішими. Какао-порошок — найкращий спосіб ефективно отримати флавоноїди, які збільшують кровотік до мозок. Звичайно, його потрібно споживати в помірних кількостях. Тести показали, що люди похилого віку, які споживали 2 чашки гарячого какао в день протягом 30-денного пробного періоду, мали помітне збільшення пам’яті і когнітивних функцій.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

5. Яйця

Помірне споживання яєць може зробити розумнішим. Показано, що селен, який міститься в яйцях, зберігає гостроту пам’яті та прискорює швидкість мозку. Люди, що з’їдають декілька яєць на сніданок отримують потужний імпульс мозкової енергії, щоб почати свій день. Яйця також містять холін, який допомагає регулювати мозок і нервову систему. Були проведені тести, в яких люди похилого віку отримували принаймні рекомендовану добову норму селену. Було виявлено, що їх пізнавальні здібності змагаються зі здібностями людей, що на 10 років молодше.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

6. Горіхи і насіння

Напевно, всім в дитинстві говорили, що потрібно їсти горіхи, аби бути розумним. І це правда! Але не тільки горіхи, а й насіння. Адже в горіхах і насінні міститься багато магнію та вітаміну Е, які, в свою чергу, підтримують еластичність судин головного мозку і запобігають кисневому голоданню. Тому 3–4 грецькі (мигдаль, кеш’ю) горішки в день ви обов’язково маєте з’їсти — це піде на користь всьому вашому організмові. Якщо нема горіхів, візьміть насіння.Шість продуктів, які роблять нас розумнішими.

AnsWiki
Додати коментар