Найбагатша людина світу

Хто займає перше місце серед багатіїв? В скільки міліардів оцінюється статок найбагатшої людини в світі?

Американський Forbes 1 березня оприлюднив щорічний світовий рейтинг доларових мільярдерів, 30-й за рахунком. У список потрапили 1810 осіб, на 16 менше, ніж у минулому році. Їх сукупний статок — $ 6,48 трлн, на $ 570 млрд менше, ніж роком раніше.

Список «молодшає»: рекордне число учасників, 67 з яких виявилися молодшими 40 років. Вартість активів, що належать мільярдерам, оцінювалася станом на 13 лютого 2016 року. Отже рейтинг найбагатших.

Найбагатша людина світу

1. Білл Гейтс
2. Амансіо Ортега
3. Уоррен Баффет
4. Карлос Слім
5. Джефф Безос
6. Марк Цукерберг
7. Ларрі Еллісон
8. Майкл Блумберг
9–10. Чарльз Кох
9–10. Девід Кох

Білл Гейтс

  • Статок: $ 75 млрд

  • Зміна за рік: – $ 4,2 млрд

  • Джерело статку: Microsoft

  • Вік: 60

  • Країна: США

Білл Гейтс знову на вершині світового списку Forbes — в 17-й раз за останні 22 роки. Уже кілька років про нього говорять не тільки як про засновника Microsoft, але і як про один з найщедріших в світі меценатів — благодійний Фонд Білла і Мелінди Гейтс займається, зокрема, питаннями поліпшення медичного обслуговування і вакцинації в країнах, що розвиваються. Сукупно на меценатські проекти Гейтс направив вже $ 31,5 млрд. 

У грудні 2015 року Гейтс в числі 20 інших мільярдерів брав участь в кліматичному саміті в Парижі. Бізнесмени виступили з ініціативою інвестувати в розвиток чистої енергії. «Наша головна мета, — заявив Гейтс, — об’єднатися, щоб домогтися результату в розвитку чистої енергії». До проекту засновнику Microsoft вдалося залучити Марка Цукерберга, засновника Alibaba Group Джека Ма і найбагатшої людини Африки Аліко Данготе.

20% стану Гейтса в цьому році принесли йому 3% акцій Microsoft, якими володіє бізнесмен. У числі інших його вкладень, інвестиції в Канадську національну залізницю, американську машинобудівну компанію Deere & Co., компанію з переробки відходів Republic Services, а також в компанію Ecolab. У жовтні 2015 року Гейтс інвестував в стартап Impossible Foods, який займається вирощуванням рослинних продуктів, здатних замінити м’ясо.

AnsWiki
Додати коментар