Як не обгоріти на сонці?

Хочу відкрити пляжний сезон, але так боюся обгоріти в перший день. Порадьте — що потрібно робити, щоб не обгоріти?

Прийшло літо, наступають спекотні дні і всі ми бажаємо добре відпочити. Море, річка, сонце, пляж, засмага… Але при цьому слід обов’язково пам’ятати про те, що сонячні промені можуть нанести шкоду вашій шкірі.

Як не обгоріти на сонці?

Ультрафіолет, яким так багаті сонячні промені, руйнують колагенові волокна і пружності шкіри зменшується. До того ж надлишок сонця може спровокувати серйозні хвороби шкіри і навіть рак.

Щоб отримати гарну рівну засмагу і не пошкодити при цьому шкіру до пляжу потрібно готуватися заздалегідь. Почніть потроху засмагати ще з весни, в перші теплі дні. Сонечко в цю пору року ще не дуже жорстоке, перебування на ньому покращує настрій, стимулює утворення вітаміну D, а також сприяє формуванню красивої і рівної засмаги.

Також ви можете підготувати шкіру до засмаги в солярії. Але при цьому не забувайте користуватися спеціальними засобами для солярію.

Влітку ж сонце більш агресивне, тому засмагати у цю пору року рекомендується з більшою обережністю. Слідуючи наступним нехитрим правилам ви зможете вберегти свою шкіру від надмірного опромінення і отримати від відпочинку максимум позитивних емоцій.

Що ж слід робити, щоб не обгоріти:

За кілька тижнів до «сонячних процедур» почніть приймати препарати, багаті антиоксидантами, вітамінами і мінералами, які захищають організм від негативного впливу вільних радикалів, що активно утворюються під дією ультрафіолету. Корисний також прийом лецитину. Ця речовина допомагає відновлювати клітинну оболонку, що руйнується під дією сонця.

Не рекомендується митися з милом або гелем для душу перед виходом на сонце. Такі засоби позбавляють шкіру природного жиру, який захищає її від впливу сонячних променів.

Слід пам’ятати про те, що біля води і в горах засмага «прилипає» швидше і можливість отримання сонячного опіку багаторазово зростає.

Найбезпечніший час, коли можна засмагати — ранок (до 12.00) і вечір (після 16.00). Але навіть у цей час бажано користуватися сонцезахисними засобами. Особливо дітям.

Навіть в «безпечний» час засмагайте у напівтіні. Для цього можна використовувати, наприклад, плетену парасольку або інше напівпрозоре укриття, з дрібними отворами. Це захистить вас від інтенсивного ультрафіолетового випромінювання.

Збільшуйте час перебування на сонці поступово. Не варто перші дні засмагати кілька годин поспіль. Особливо, якщо шкіра у вас світла. Перші дні 15–20 хвилин буде достатньо.

Не перебувайте під відкритим сонцем з 12.00 до 16.00. У цей час сонце має найбільшу активність, його промені падають на землю майже під прямим кутом. Якщо ж вам все-таки доведеться вийти у спеку, одягайте закритий одяг. Обов’язково прикрийте голову.

Використовуйте сонцезахисний крем. Чим шкіра світліша, тим більшого захисту вона потребує. Для світлої шкіри використовуйте крем з найбільш високим сонцезахисним ефектом (наприклад, SPF 50). Вибирайте крем стійкий до впливу піску і води. Періодично (дивіться інструкцію на флаконі) нанесення крему варто повторювати.

Якщо під рукою немає спеціальних захисних засобів від засмаги, то можна скористатися народними. За півгодини до початку засмагання змастіть шкіру оливковою або рослинною олією. Це захистить її від швидкого висушування.

Під час прийняття сонячних ванн пийте більше води, оскільки тіло втрачає вологу і настає зневоднення організму.

Після тривалого перебування на сонці зволожите шкіру за допомогою спеціальних засобів. Вони містять пантенол і інші речовини, що відновлюють водний баланс шкіри і покращують її відновлення.

Якщо ви будете слідувати цим правилам, то отримаєте рівну і красиву засмагу, а найголовніше — захистите свою шкіру від опіків і передчасного старіння.

AnsWiki
Коментарі: 0
  1. Тімоха

    Щоб не обгоріти на сонці у мене є лайфхак от Степана мого друга: В жару потрібно найти тіньок бажано недалеко від водоймища з чистою водою, також потрібно взяти з собою трохи пива і смаколиків до нього а також стільчика на якому зручно сидіти (приклад зручного стільця я прикріплюю) і все ви не згорите на сонці

Додати коментар