Чому рекомендований лист не вручили особисто в руки?

Підкажіть, будь ласка, чому рекомендований лист не надіслали особисто в руки?

Відповідь на це питання залежить від конкретної ситуації… Взагалі рекомендовані листи доставляються і вручаються одержувачу особисто, під розпис. Відправник надає лист оператору поштового відділення і повинен отримати від нього розрахунковий документ, що підтверджує прийняття.

Рекомендований лист приносять додому. Листоноша повинен вручити його тільки після того, як переконається, що вручає його адресату. Одержувачу потрібно показати листоноші паспорт і заповнити дані на повідомленні про вручення листа.Чому рекомендований лист не вручили особисто в руки?Якщо ж в цей час одержувача немає вдома, то в поштовій скриньці йому повинні залишити повідомлення про те, що на його ім’я прийшов рекомендований лист. Працівники пошти не мають права кидати рекомендований лист в ящик, адже невідомо, хто його може відкрити.
Отримати лист можна на пошті, але там обов’язково потрібно пред’явити документ, який засвідчує вашу особу. Якщо лист мав бути, але ви не отримали повідомлення, все рівно йдіть на пошту за листом. Інші моменти залежать від професіоналізму працівників пошти.
Щоб убезпечити себе, рекомендуємо скористатися послугами «рекомендований лист із зворотним повідомленням» — повідомлення, яким вас проінформують, коли і кому (одержувачу або його представнику) вручені відправлення, «вручити особисто» — листи пересилаються з рекомендованим повідомленням про вручення та вручаються особисто адресату.
Повідомлення не набагато збільшить вартість відправки, але при цьому, якщо лист надсилається без повідомлення, то в поштову скриньку адресата просто вкидається повідомлення, що в Поштовому відділенні N… чекає лист і прохання з’явитися і отримати його.
Але якщо лист надсилається із зворотним повідомленням, його віддадуть особисто в руки одержувача. Попросять розписатися в повідомленні про вручення, а потім відправлять повідомлення адресату.
Якщо лист не вручили вам в руки, то адресат неправильно оформив його при відправці або працівники пошти допустили помилку і несуть за неї відповідальність, якщо цю помилку можна довести.

AnsWiki
Додати коментар