Як пишеться «по-бойовому»?

Доброго дня, як пишеться слово «по бойовому»? Окремо чи через дефіс?

Слово «по-бойовому» означає так, як до бою, якщо мова йде про підготовку до якихось бойових дій. Також може вживатися при необхідності надати якійсь події чи характеристиці певного явища експресивний відтінок. При цьому «по-бойовому» має декілька значень: енергійно, діяльно та активно.

Коли поряд вживаються прийменник та прикметник, іноді виникають труднощі щодо їх правильного написання. Так часто стається саме у випадку зі словом «по-бойовому». Як же правильно писати його: разом, окремо чи через дефіс? Для того, аби дізнатися це, треба запам’ятати просте правило.

Якщо прислівник утворено поєднанням прийменника з повним прикметником, котрий закінчується на «ому», слово треба писати через дефіс.

У нашому випадку є прийменник «по», а також прикметник «бойовому». Останній закінчується на «ому», тому немає сумнівів, що варто писати слово через дефіс.Як пишеться «по-бойовому»?

Наприклад

  • На фотокартках 40-х років мій дідусь виглядає по-бойовому.
  • Цього року ми навчаємося по-бойовому: пишемо багато контрольних, беремо участь у конкурсах та олімпіадах, готуємося до екзаменів.
  • Друзі вирішили пограти у пейнтбол: розділилися на команди та налаштувалися по-бойовому.
AnsWiki
Додати коментар