Як пишеться «зозла»? Чи можна вживати «зізла»?

Як потрібно писати: зо зла, зі зла, чи зозла??

Слово «зозла» є прислівником, що означає дію, яку зроблено сердито, розізлившись. Воно вживається в українській мові у розмовному мовленні. Правопис прислівників викликає труднощі у багатьох, хто з ними стикається.

Часто виникають проблеми при потребі написати слово «зозла» без помилок. Деякі вживають варіант «зо зла», та окреме написання є неправильним. Тут треба згадати правила написання прислівників.

Як писати правильно?

Згідно з правописом прислівників в українській мові, якщо прислівник було утворено поєднанням прийменника з іменником, слово потрібно писати разом.  

У нашому випадку є прийменник «зо» та іменник «зло», що стоїть у родовому відмінку. Тож писати слово «зозла» слід виключно разом. Запам’ятавши вищевказане правило, надалі ви не матимете проблем з написанням цього слова. Для закріплення матеріалу пропонуємо розібрати декілька прикладів.Як пишеться «зозла»? Чи можна вживати «зізла»?

Наприклад

  • Вчора випадково стала на нові черевики моєї подруги, а потім вибачилася і сказала, що я не зозла.
  • Олексій швидко встав, зозла жбурнув підручник та вийшов з класу.
  • Зозла люди зазвичай кажуть багато поганого, але потім обов’язково про це жалкують.

Важливо! Окрім написання, може виникнути проблема з правильним наголошенням слова «зозла». Так ось, наголос падає на перший склад слова: зо́зла.

«Зізла»: вживати чи ні?

Інколи можна побачити чи почути слово «зізла», яке використовується по аналогії з російським виразом «со зла». Слова «зізла» не існує в українській літературній мові, тож вживати його не слід.

AnsWiki
Додати коментар