Чому луна-парк так називається?

Звідки походить назва «Луна-парк»? Хтось знає етимологію цього слова?

У наш час всі чули, а багато хто й бував у розважальних місцях, названих «луна парками». В цій статті ми з´ясуємо, звідки пішла така назва парків розваг.Чому луна-парк так називається?

У 1903 році в Нью-Йорку на Коні-Айленд було відкрито цілий розважальний центр. Для його освітлення та яскравої ілюмінації було використано близько 250 тисяч лампочок. Меценатами (спонсорами) стали шоумени та підприємці Фредерік Томпсон і Елмер Данді. Центральна частина парку розваг отримала назву «Подорож на Місяць» на честь химерного дирижабля з назвою «Місяць». Тому жителі почали називати цей парк «Луна-парк».

Згодом ця назва поширилася на всі подібні парки розваг. У 1905 році Фредерік Інджерсолл, що був уже відомий за свої розробки у галузі будівництва та дизайну гірок й невеличких розмальованих залізничних потягів для них, відкрив Луна-парк у Клівленді.

З того моменту і з’явилася візитка цих розважальних місць — всім відомі «Американські гірки», без яких жоден парк не став би популярним.Чому луна-парк так називається?

У деяких європейських мовах словосполучення «Луна-парк» є офіційним синонімом парку розваг. На сьогоднішній день стандартні «Луна-парки» складаються не лише з американських гірок та атракціонів, вони вміщують в собі й аквапарки, сауни, тренажерні зали, ресторани, кафе, словом все те, що необхідне для відпочинку усієї родини.

AnsWiki
Коментарі: 0
  1. Степан

    Цікава історія про «Луна-парк». Після прочитаної статті я нарешті зрозумів звідки пішла його назва і ще коли було відкрито перший розважальний центр.

Додати коментар