З якого віку брити лобок (інтимні зони)? Чи брити взагалі?

Мені 13 років і в мене вже є волосся на лобку, чи треба його брити?

Волосся на лобку та під пахвами починає рости під час статевого дозрівання. Період статевого дозрівання починається і завершується у всіх по-різному. Зазвичай, статеве дозрівання у дівчаток починається в 10–12 років. Доволі рідко, але буває й таке, що ознаки статевого дозрівання починають проявлятися вже у 8–9 років. Якщо ж перші ознаки дозрівання проявляються лише у 14–15 років, то це вважається трохи пізно, проте все ж в межах норми. Завершується період статевого дозрівання у дівчаток в 17–18 років.

Волосся на лобку

Якщо ти помітила в себе волосся на лобку, це означає, що ти активно розвиваєшся і поступово з дівчинки перетворюєшся на жінку. Зазвичай, початок росту волосся в інтимній зоні співпадає з початком менархе (перша менструація). Всі ці процеси абсолютно природні в такому віці і боятися та панікувати не потрібно.

Ріст волосся на лобку проявляється дуже поступово. Спочатку з’являється пушок, після чого може вирости декілька довгих волосинок, а вже потім з’являється значне оволосіння, яке покриває лобок і всю зону бікіні. Волосся в інтимній зоні значно відрізняється від волосся на голові (чи на інших ділянках тіла) — воно дуже жорстке та зазвичай набагато темніше, ніж будь-де.

Коли ж починати брити лобок і чи брити взагалі?

Теоретично починати брити зону бікіні можна в будь-якому віці, лікарі не забороняють цього, хоча і не рекомендують голитися в дуже ранньому віці. Проте не можна не зауважити, що після кожного бриття, волосся в зоні бікіні починає швидше рости і стає ще жорсткішим.

Саме тому досвідчені жінки радять не поспішати з першим голінням інтимної зони, аби не ускладнювати собі життя в майбутньому. Звісно, якщо ти плануєш відпочинок на морі і волосся витикається з-під купальника, доставляючи тобі дискомфорт, то варто все ж таки побритися. При цьому потрібно дотримуватися декількох простих правил, аби гоління було вдалим і не викликало подразнення та почервоніння.З якого віку брити лобок (інтимні зони)? Чи брити взагалі?

Правила безпечного гоління

  1. Бритва повинна бути новою. Ні в якому разі не використовуй чужу бритву для такої інтимної справи. Коли в тебе з’явиться своя бритва, ретельно стеж за нею. Не варто залишати бритву у вологому місця, адже від вологи леза бритви можуть поіржавіти, а це небезпечно.
  2. Перед голінням варто постригти довгі волоски ножицями. Справа в тому, що бритва не в змозі збрити надто довгі волоски. Саме тому спочатку скористайся ножицями. Рекомендується залишити довжину в 6 мм, тоді гоління буде комфортним.
  3. Прийми душ. Перед голінням завжди варто приймати душ або ванну, аби розпарити шкіру і зробити волосся м’якшим, тоді брити його простіше.
  4. Нанеси на всю зону бікіні гель або піну для бриття. Запам’ятай — ніколи не брийся насухо! Гоління насухо може дуже подразнити і без того чутливу шкіру зони бікіні. Наносити гель потрібно досить рясно, він повинен покрити всю поверхню шкіри, яку треба поголити.
  5. Запам’ятай — брити волосся на лобку потрібно в напрямку росту, а не проти. Це вбереже тебе від подразнення та пошкодження шкіри. Крім того варто сказати, що не потрібно дуже часто проводити бритвою по одному й тому ж місці, це також може пошкодити шкіру, до того ж від цього можуть з’явитися врослі волосинки.
  6. Після бриття нанеси крем на всю зону бікіні, але не надто товстим шаром. Ні в якому разі не використовуй одеколон чи будь-які спиртові розчини, адже в такому випадку подразнення шкіри гарантоване.
  7. Роби перерви між голінням. Не можна брити інтимну зону кожного дня. Рекомендується бритись 1–2 рази на тиждень

Висновок

Якщо ти підліток і в тебе вже з’явилося волосся на лобку, то ти маєш знати, що його можна брити. Проте, якщо волосся на лобку не завдає тобі незручностей та дискомфорту, то бритися не обов’язково. Взагалі, рекомендують починати брити волосся в інтимній зоні в 14–15 років. До цього часу краще не бритися, адже волосся стане значно густішим і жорсткішим, що ускладнить процедуру гоління в майбутньому.

Якщо ж ти наважилась на своє перше гоління інтимної зони — не забувай про прості правила гоління, які вбережуть тебе від подразнення чутливої шкіри.

Якщо хочеш, можеш звернутися за порадою до мами, адже вона також робить цю процедуру. До того ж вона може купити тобі все необхідне для гоління.

5/5 - (2 гол.)
AnsWiki
Коментарі: 2
  1. Анонім

    Дякую!

  2. Анонім

    Дуже дякую вам😮‍💨

Додати коментар