Як зробити дитину?

Як зробити дитину? Чи є якісь поради для збільшення шансів зачаття?

На багатьох форумах та в соцмережах часто-густо можна зустріти теми з приводу різноманітних проблем щодо вагітності. Але основна частка спрямована саме на неможливість зачаття дитини. Все частіше і частіше молоді здорові пари зіштовхуються з тим, що не можуть завагітніти. Така ситуація в сім’ї призводить до суперечок та взаємних звинувачень, а подекуди навіть може стати причиною розлучення. Якщо ви вирішили розібратися, у чому ж причина невдалих спроб, то уважно прчитайте цю статтю. У ній ви знайдете дієві поради стосовно підвищення шансів завагітніти.Як зробити дитину?

1. Візит до лікаря.

Більшість молодят вважають себе абсолютно здоровими, а похід у лікарню на обстеження — зайвим. А дарма! Фахівець допоможе пройти обстеження, яке покаже, чи здорова подружня пара. І якщо висновки вкажуть на проблеми, то майбутня мама повинна бути під контролем лікарів. Чоловікові потрібно буде пройти обстеження та здати аналізи, аби пересвідчитися, що з його боку теж немає ніяких перешкод для зачаття дитини.

Крім цього лікарі рекомендують пропити подружжю комплекс вітамінів для підтримки та насичення організму. У разі вагітності, плід зможе взяти всі необхідні вітаміни з материнського організму. Перевага надається перинатальним вітамінам, що містять фолієву кислоту, яка знизить ризик дефектів нервової трубки.

2. Займайтеся сексом у період овуляції.Як зробити дитину?

Найсприятливіший час для зачаття малюка — це період овуляції. Варто зауважити, що зазвичай овуляція припадає на середину циклу. Цикл у жінок, в середньому, складає 28 днів, тому не складно  порахувати, що овуляція припадає приблизно на 14 день після початку місячних. Аби не морочити голову з підрахунками — просто придбайте в аптеці тест на овуляцію. Зараз існують цифрові тести, які здатні виявити наближення овуляції ще за 1-2 дні до її початку. Також дату овуляції вимірюють за допомогою базальної температури (при овуляції вона збільшується на 0,4 градуси). Проте цей метод потрібно перевіряти не менше трьох циклів, аби дослідити температуру в динаміці, щоб точно знати, коли саме відбувається овуляція. Сьогодні «впіймати» овуляцію можна й за допомогою УЗД. Це найточніший метод, проте найдорожчий та досить-таки забарний. Виберіть найзручніший для себе метод.

3. Поза для зачаття.

Найбільша вірогідність вдалого зачаття гарантується в позі «собачки» або «жінка зверху». Обов’язково після статевого акту потрібно полежати на спині 10–15 хвилин, аби сперма не витікала назовні. Попередньо підкладіть щось під сідниці, це може бути якийсь валик, подушка… Також можна потримати ноги догори, піднявши таз. Цього буде достатньо. Винятки становлять жінки, у яких діагностували загин матки, тому після сексу намагайтеся лягти так, щоб загин розташувався донизу. Не потрібно задирати ноги догори, адже положення тазу не зміниться.

4. Тихіше їдеш — далі будеш.

Ось ви вирахували час овуляції, пропили вітаміни, обрали позу, і готові до декількох днів марафонського забігу у ліжку! Не робіть такого, не потрібно виснажувати один одного під час овуляції. Тут справа у чоловікові: при частій еякуляції якість сперми знижується. Щоб зробити шанси на зачаття максимальними — займайтеся сексом один раз на добу. Аби сперматозоїди стали жвавішими, чоловікові треба відмовитися від тісної білизни та одягу, відвідування сауни.

4. Здоровий емоційний та фізичний стан — запорука вагітності.

Якщо ви поставили собі за мету завагітніти, то ніхто і ніщо не повинно вам зашкодити. Не впадайте у відчай, якщо відразу не вийде, адже постійно напружена атмосфера в сім’ї обов’язково призведе до стресів, які в свою чергу є однією з головних перешкод на шляху до вагітності. Стан роздратування негативно впливає на овуляцію та дуже часто викликає розлади у чоловіків. Тому у ліжко ви повинні лягати спокійними та розслабленими: спробуйте масаж, пестощі, чи навіть випийте по ковтку вина.

Намагайтеся вести здоровий спосіб життя, адже чим здоровішим буде ваше тіло, тим краще майбутній дитині. Будь ласка, не плутайте це із заняттям спортом: від занадто важких чи інтенсивних тренувань овуляція може взагалі зникнути. Тому варто замінити заняття в залі на півгодини аеробіки вдома або ходьби по парку. Також необхідно відмовитися від шкідливих звичок (паління та вживання алкоголю). Як зробити дитину? 

5. Харчування.

Окремо хочеться наголосити на здоровому харчуванні як дружини, так і чоловіка. Ніяких дієт. Низькокалорійні продукти знижують кількість гормонів, що відповідають за фертильність (здатність завагітніти). Свою вагу краще привести до певної збалансованості до того, як ви почнете «робити дитину». Коливання ваги, як різке зниження, так і збільшення може значно знизити шанси завагітніти.

Фертильний період. Варто більш детально розповісти про фертильний період — проміжок часу, коли жінка має найвищу здатність завагітніти. Фертильний період дуже нетривалий — всього 48 годин з моменту овуляції. Це означає, що яйцеклітина вийшла з яєчника й відправилася в подорож по жіночих статевих шляхах. І запліднена вона може бути впродовж 2 діб. Не потрібно чекати саме цього вирішального дня, щоб потім в екстреному порядку «робити» дитину.

Запам’ятайте: сперматозоїд чоловіка живе в середньому 3-5 діб, тому займайтеся коханням раз на добу, а яйцеклітину зустрінуть сперматозоїди різних «партій». При чому на всьому шляху її слідування.

Тому такий короткочасний фертильний період тривалістю 48 годин, завдяки чоловічим сперматозоїдам здатний подовжуватися на 6–7 днів. 

Увага! Регулярний секс підвищує якість сперми, сперматозоїди стають більш рухливими і швидкими. І навпаки брак сексу призводить до застою сперми та сповільнення сперматозоїдів.

Інструкція для тих, хто бажає завагітніти:

1. Відрахуйте 2 тижні від першого дня останньої менструації — це найсприятливіший період для зачаття.

2. Заздалегідь змініть свій раціон. Чоловікам для збільшення шансів зачаття, треба їсти більше цитрусових, горіхів та прийняти курс полівітамінів. А жінкам за декілька місяців до зачаття — включити в раціон продукти, що містять фітоестрогени, бор, марганець і фолієву кислоту. А ось споживання кави, шоколаду та інших продуктів, що містять кофеїн, слід звести до мінімуму.

3. Після процесу сім’явипорскування треба припинити статевий акт, щоб не виплеснути сперму з піхви.

4. Після сім’явипорскування жінці краще лягти на живіт або підкласти валик під сідниці, щоб запобігти витіканню сперми з піхви.

5. Не забуваймо про позитивний настрій та впевненість в тому, що все вийде.

5/5 - (1 гол.)
AnsWiki
Додати коментар