Як пробачити зраду чоловіка?

Як пробачити чоловікові зраду? Чи можливо це? Як жити з цим жінці?

Як жити після зради чоловіка? Деякі жінки готові змиритися зі зрадою своєї другої половини і пробачити. Хоча є й багато таких, що не хочуть миритися з таким станом речей і розривають відносини.

Перш ніж відповісти собі на питання, як пробачити зраду чоловіка і жити далі, необхідно зрозуміти причину такого вчинку чоловіка. Звичайно, якщо за зрадою стоять сильні почуття і нове кохання, то про збереження відносин говорити не доводиться. У всіх інших випадках має сенс хоча б спробувати зберегти сім’ю.

Як пробачити зраду чоловіка і жити далі?

У чому головна проблема дружин, які дізналися про зраду чоловіка? Вони не можуть прийняти цю звістку, накручують, фантазують, сумніваються. Все це тільки погіршує ситуацію. Щоб зрозуміти, як жити далі, необхідно пробачити зраду, а для цього з нею потрібно змиритися. Як пробачити зраду чоловіка?

Існує 4 основні кроки, які належить зробити жінці, яка дізналася про зраду чоловіка.

  1. Прийняти зраду — це найважче. Неможливо зрозуміти, як бути далі без усвідомлення цього факту. Важливо прийняти зраду чоловіка, як доконаний факт. Метання, терзання і коливання жінки тільки погіршують її психоемоційний стан і сприяють розвитку депресії.
  2. Заспокоїтися — якби впоратися з емоціями було б легко, то ошукані дружини не задавалися б питанням, як пробачити зраду чоловіка і жити далі. Але, на жаль, не впоравшись з люттю і відчаєм, неможливо прийняти єдино вірне рішення, яке може змінити життя обох партнерів. Якщо не виходить заспокоїтися самостійно, можна скористатися допомогою досвідчених психологів, а ось вживати антидепресанти і транквілізатори не рекомендується. Вони не вирішують основної проблеми і не позбавляють від емоційного збудження.
  3. Знайти нове заняття — захоплення роботою або нове хобі допоможе відволіктися від поганих думок. Домогосподарка може реалізувати себе у творчості, благодійності або допомоги тваринам. Необхідно не просто знайти нове всепоглинаюче захоплення, а й отримати заряд позитивних емоцій.
  4. Позбутися почуття провини і перестати дорікати чоловікові — одні дружини починають звинувачувати у трагедії себе, шукаючи помилки в своїй поведінці. Інші все життя звинувачують свою другу половину і тільки чекають приводу зайвий раз дорікнути чоловікові у зраді. Обидві ці лінії поведінки не сприяють вирішенню сімейного конфлікту. Якщо ви не позбудетеся від відчуття провини, то не зумієте налагодити своє сімейне життя. Деякі дружини йдуть на зустрічну зраду, щоб помститися своїй другій половині. Помста — не кращий спосіб налагодити сімейне життя, але в деяких випадках це єдина можливість позбутися від ненависті до свого чоловіка.

Якщо зраду вдасться пережити, не розгубивши поваги до чоловіка і почуття власної гідності, то між подружжям виникають абсолютно нові відносини.

Читайте також: «Хто частіше зраджує? Чоловіки чи жінки?»

Не секрет, що почуття гумору допомагає вийти з мінімальними втратами з будь-якої ситуації. І зрада другої половини не є винятком. Як кажуть психологи, від дівчат з почуттям гумору чоловіки не йдуть. І в цьому є частка істини. Навчитися дивитися на життя крізь призму гумору — відмінний спосіб впоратися з викликами суворої реальності.

З іншого боку, не всім жінкам вдається пробачити свою другу половину і змиритися зі зрадою. Чи варто зберігати шлюб? Це питання, на яке кожна жінка, що зіштовхнулася зі зрадою, повинна відповісти сама. Якщо вона розуміє, що не зможе більше довіряти людині, з якою живе під одним дахом, то такий шлюб зберігати не варто.

AnsWiki
Додати коментар