Не знімаються відбитки пальців

Доброго дня! В мене до Вас таке питання, сьогодні в одному із паспортних сервісів \"Документ\" подав усі документи на виготовлення біометричного закордонного паспорту, з цим проблем не виникло ,але підчас сканування відбитків пальців проблема все ж таки виникла, після декількох спроб, в мене так і не змогли відсканувати відбитки, як коротко мені пояснив працівник,не вдається, бо шкіра може бути незвичайною і тому подібне... Сказала, що мій паспорт буде без моїх відбитків. Так як я перший раз робив собі цей паспорт,я навіть багато не розпитував. Але згодом коли повернувся додому, в мене виникло багато питань на рахунок цього інциденту. Прошу може Ви поясните мені,бо заплативши такі великі кошти я розраховую на те, що в мене проблем не виникне на кордоні чи в аеропорту.... Скажіть, так дійсно буває, що не можливо в людини відсканувати відбитки пальців? І якщо вже мені будуть робити цей паспорт без відбитків,то як це вплине на повноцінність мого біометричного паспорту? Якщо наприклад міграційна служба зупинить мене під час перетину кордону і почне задавати питання,чому вся інформація присутня,а відбитків немає? Я хочу зрозуміти як це може вплинути на мою впевненість в тому, що під час поїздок за кордон в своїх руках я тримаю дійсно справжній повноцінний документ, який не принесе мені неприємностей та зайвих проблем пов\"язаних з відсутністю моїх відбитків пальців.... Дякую!

Під час оформлення біометричних паспортів, а також при здачі документів на візи — громадяни України повинні здавати відбитки пальців. Винятки встановлені лише для наступних категорій:

  • Дітей, молодших 12 років.
  • Осіб, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців.
  • Голів держав та членів національних урядів (а також членів їхніх офіційних делегацій та їхніх чоловіків/дружин), якщо вони подорожують з офіційними цілями.

Поговоримо про другу категорію, про осіб, в яких неможливо зняти відбитки пальців.

Не знімаються відбитки пальців

Осіб, у яких фізично неможливо взяти відбитки пальців, насправді, не дуже багато. Фактично кожна людина народжується з відбитками пальців, і відбитки ці є унікальними. Однак, є люди, у яких відбитків пальців немає від народження, і виною тому є рідкісне спадкове захворювання — адерматогліфія. Зараз у світі відомо лише про чотири сім’ї, де виявлено таке захворювання.

У вашому ж випадку, швидше за все, винне не захворювання, а недосконалість обладнання, за допомогою якого проводиться зняття відбитків пальців. В Україні такі випадки не рідкісні. Також, можливо, відбитки пальців у вас недостатньо виражені.

Якщо у вас неможливо зняти відбитки пальців, але біометричний паспорт ви отримали, то боятися вам нема чого. Швидше за все, ви потрапляєте у другу категорію винятків, зазначених вище.

AnsWiki
Коментарі: 0
  1. Мар'яна

    В мене така сама історія з відбитками при здачі на біометричний паспорт. Якщо тоді, коли я його виготовляла це не було для мене аж так важливо, то зараз це справа принципу! Я теж не хочу мати проблем на кордоні і зайвих нервотрьопів. Тим більше, за ті кошти, що я сплатила.

Додати коментар